Udgivet i Familie-Magasinet

Våddragt til børn - tre ting du skal overveje inden du køber

Af Juniordyne.dk

Før du køber våddragt til børn er der tre ting du skal overveje inden du køber. Vandspot og lege i vand er herligt, uanset hvilken alder man er i. Hvis du gerne vil gøre dine børn glade og trygge i vandet, så er det en god ide at begynde tidligt.

Vi bor i et land med vand hele vejen rundt om os. Der er aldrig ret langt til en havn eller en strand, uanset hvor i landet man befinder sig. Derfor er vandsport også ekstra oplagt her til lands. Det eneste der taler imod er vores klima.

Her er det så våddragten kommer ind i billedet. Med en god våddragt kan man faktisk dyrke vandsport, næsten hele året rundt.

Om dit barn er udholdende eller ej har betydning for dit valg af våddragt

Hvis du ikke er sikker på om dit barn gider vandsport mere end en sæson, så kan det godt være du skal vente med den helt store investering i våddragt og andet udstyr.

Mange klubber har dragter og udstyr man gerne må låne, indtil man selv får købt sit eget. Der er også mulighed for at købe brugte våddragter i alle størrelser.

Er du helt sikker på at dit barn gerne vil dyrke vandsport regelmæssigt og i lang tid frem, så er det lidt en anden snak. Barnet vokser ud af sin dragt temmelig hurtigt.

Så, måske det med at købe brugt alligevel kan komme med i overvejelserne.

Prisklasse

Som alt andet sports grej er en våddragt ikke billig. Der er flere prisklasser og ja, pris og kvalitet hænger som regel sammen.

Inden du køber kan du overveje på hvor meget dit barn mon får brugt dragten og så holde det op mod prisen.

Det er ikke altid strengt nødvendigt at købe det nyeste og det dyreste. En brugt dragt kan sagtens have mange år i sig endnu. Børn vokser hurtigt ud af deres dragter, så de når aldrig at blive slidte.

Tykkelse og fleksibilitet

Våddragter er lavet af neopren. Jo tykkere neopren jo bedre holder den på varmen. Jo tykkere neopren, jo mere hæmmer den bevægelsen. Det du skal afgøre er altså hvor tyk den må være, så du både tager højde for varme og mobilitet.

Her kan det igen være en rigtig god ide at låne eller at købe brugt, så dit barn får en fornemmelse af både isolation og mobilitet i forskellige dragter.

Vandet rundt om os

Vi bor i et land med massere af muligheder for vandsport. Vandsport starter i det tidlige forår og slutter først sent om efteråret. De ydre måneder er temmelig kolde og kræver våddragt, hvis de skal udøves ordentligt.

Om sommeren kan det godt klares med almindeligt badetøj, hvis det er vandsport der foregår langs kysten. Foregår sporten længere ude på havet, så slipper du heller ikke for dragten, selv om det er sommer.

Der er rigeligt med vand og kyststrækning, men vores klima er ikke rigtig med os. Dels er der mange kolde måneder og dels blæser det somme tider rigtigt meget.

Ikke desto mindre er vi nødt til at tåle vores klima, hvis vi vil dyrke vores vandsport på et nogenlunde regelmæssigt plan. Hvis vi kun holdt os til de varmeste måneder ville der kun være tale om otte til tolv uger om året.

Vi har mange indendørs svømmehaller, hvor man hele året kan svømme uden våddragt. Men, vandsport er jo meget andet end bare svømning. Svømmehallerne er mere et supplement og en måde at holde formen oppe.

De fleste svømmere glæder sig jo også hele vinteren, til igen at svømme i det rigtige hav.

Find det du mangler på juniordyne.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 807 produkter fra mere end 43 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.549 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-23 09:02:30.

5
Produkttyper
807
Produkter
43
Forhandlere
1.549
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.