Sådan får du dine børn til at sove bedre om natten - 4 gode råd

Det at have børn er ikke altid lige nemt, nogle gange kommer man ud for udfordringer, som man ikke har løsningen på. Dog betyder det ikke at der er grund til bekymring, der er nemlig hjælp og råd til alting, og der er en løsning til alle de udfordringer, som man måske vil komme udfor, som forældre. Står du i den situation at dine børn ikke for en ordentlig natsøvn?

Måske her de problemer med at falde i søvn, eller måske så vågner de ofte af forskellige grunde. Måske har du prøvet en masse forskellige ting, men intet virker til at fungere. Dog er der ingen grund til bekymring, hvis du har problemer med at få dine børn til at sove om natten, og gerne vil give dem en bedre natsøvn, her er der 4 gode råd til dig.

1. Kugledyne til dine børn

En god løsning til mennesker som har problemer med at sove er en kugledyne. Disse dyner er vist sig at hjælpe mange både børn og voksne med deres søvnproblemer. Kugledynerne har hjulpet dem med at falde i søvn, og har også hjulpet dem med at sove natten igennem, hvorpå folk er vågnet op forfrisket, og har haft en god natsøvn.

Hvad er så specielt ved en kugledyne, og hvordan kan det være at denne dyne kan hjælpe? Det viser sig at vægten i dynen får hjernen til at udskille melatonin og serotonin. Melatonin er det hormon i kroppen, som regulerer kroppens døgnrytme. Melatonin er også kendt som søvnhormonet, og er det der gør at man bliver træt.

Serotonin er en neurotransmitter, og er ofte forbundet med følelsen af lykke og veltilpassethed. Dog gør serotonin meget mere, den regulerer også søvn, appetit, hukommelse og meget mere.  Så når kugledynen får hjernen til at udskille melatoning og serotonin, betyder det at dine børn bliver mere trætte, og har derfor nemmere ved at falde i søvn. Dette er også med til at skabe en fornemmelse af tryghed, når de skal sove. Dette gør det nemmer for dem at sove, og giver dem en bedre natsøvn.

2. Ingen skærm før sengetid

Når det kommer til søvnproblemer, er det blevet påvist af forskere, at bruge skærme inden sengetid er grunden til at mange har problemer med søvn. Det at bruge skærme inden sengetid har en negativ effekt på søvnkvaliteten, og derfor bør man ikke bruge skærmen før sengetid. Dette betyder ikke at børn ikke skal have lov til at bruge skærmen, for det i sig selv er ikke problemet. Det er vigtigt at tankerne får lov til at falde til ro, inden man skal sove, hvilket skærme ikke giver dem lov til.

Det konstante lys, lyde, og billedskrift, gør at tankerne og hjernen er meget aktiv. Hvilket gør at det ikke er nemt at falde i søvn. Får at få den bedste natsøvn bør man slukke alle skærme mindst 30 minutter før man skal sove, hvis det er muligt så er det en god idé at slukke skærmene tidligere, men ikke nødvendigt. Det at slukke skærmene før sengetid, er med til at skabe et sundt forhold til skærme, og kan vise sig at hjælpe dine børn, ikke kun nu, men også i fremtiden.

3. Fast putteritual

Hvis der sker mange ændringer i dine børns liv eller rutiner, så kan dette være med til at dine børn har problemer med at sove. Hvis der sker for meget, så har tankerne svært ved at falde til ro, og dette gør det svært for dine børn at falde i søvn. Derfor er det vigtigt at du giver dine børn et fast putteritual.

Denne rytme og ensartethed i hverdagen er med til at skabe tryghed i hverdagen, og gør at dine børn har nemmere ved at falde i søvn, men også får en bedre natsøvn. Når du skaber et putteritual er det vigtigt at du skaber den, på den måde at den er nem at overholde, og du kan gøre det sammen hver dag. En idé til et putteritual kunne være; først at børste tænder, lade dem tisse af inden sengetid, skifte til nattøj, sige godnat til alle i husstande, hvorefter børnene bliver lagt i seng.

Her kan du så putte dem, lægge dynen over dem, sige godnat, hvorpå du går ud af værelset, slukker lyset (måske tænder en natlampe, hvis dette er nødvendigt). Dette skaber rytme og stabilitet i hverdagen, og hjælper dine børn med at føle sig trygge, og gør det nemmere for dem at falde i søvn, og sove natten igennem.

4. Korrekt temperatur på værelset

Temperaturen på værelset har også en stor betydning for hvordan dine børn sover. Alle kender til det at have problemer med at falde i søvn, fordi rummet er for varmt eller for koldt, og dette er ikke anderledes for børn. De har også problemer med at sove, hvis temperaturen i rummet ikke er korrekt. Når det kommer til den korrekte temperatur, så er der mange forskellige løsninger, og det er generelt meget individuelt.

Dog er mellem 15 og 22 grader et godt valg, hvis du ikke kender til de temperaturer der fungerer bedst for dine børn. Temperaturerne bør ikke være lavere end 15 grader, da dette gør at kroppen nemt bliver kølet ned, og dette kan være med til at dine børn bliver forkølet. Ved at holde temperaturen i rummet mellem 15 og 22 grader, gør det nemmere for dine børn at falde i søvn, og sove natten igennem.

Menu
Top