Hvor skal familieferien gå hen? Her er 5 gode, børnevenlige bud

Sommerferien er slut, men mange af os drømmer måske allerede om næste feriedestination. Men hvor skal ferien gå hen, når man har familie. Hvis du gerne vil have lidt inspiration til at vælge et børnevenligt sted, så læs med her.

Vi vil gennemgå 5 destinationer, som er kendt for at være gode steder for familier. Mange af budene er med sol og strand for øje, da det ofte er gode ting for familier, men vi vil også komme med nogle korte bud, udover de 5, på lidt atypiske steder, man kan tage hen, hvis man er til den slags.

Grækenland

Grækenland har altid været et skønt sted for familier. Der er rigtig mange forskellige steder at vælge mellem. Grækenland har mange øer, som allesammen har massere at byde på til familier med børn.

Grækenland er, som så mange andre sydeuropæiske lande, afhængige af turisme, og derfor vil du altid kunne finde et sted, som passer til børn.

Rhodos og Kreta er gode bud på øer. Her finder I mange hoteller, som blandt andet har underholdning til børnene, som shows og lignende. Både om dagen og aftenen.

Derfor er Grækenland altid et godt bud. De har desuden fantastisk natur og strande, og de fleste større hoteller har også skønne poolområder med rigtig gode faciliteter til børnene. 

Spanien

Spanien er også et rigtigt turistland. Især øerne som Mallorca og Gran Canaria er fantastiske steder med masser af hoteller, der passer perfekt til børnefamilier. Derudover har de også de skønne strande og den fantastiske natur.

Ligesom Grækenland findes der også rigtig mange større hoteller med underholdning til børnene i dagtimerne og aftenen. Og rigtig mange med fantastiske poolomåder.

Der er utroligt mange bud på gode hoteller og destinationer i Spanien, men det gode ved øerne er, at der er mulighed for at se en del ting rundt på øen også.

På Gran Canaria, som f.eks. Maspalomas, har man hurtigt mulighed for at komme ud af hotellet og se flere steder på øen, hvis det er det, man godt kan lide. Gran Canaria har også mulighed for surf, hvis det er noget, familien gerne vil prøve kræfter med.

Tyrkiet

Tyrkiet er endnu et turistland, som er rigtig godt til børnefamilier. Her er et utal af store 5 stjernede hoteller, og ferier hertil kan nogle gange være en smule billigere.

Mange af de større hoteller i Tyrkiet er kendt for nærmest at have udendørs badelande, som jo er helt perfekte til børnene.

Derudover ligger de fleste hoteller naturligvis også tæt på strand. Selvfølgelig alt efter destinationen. Alanya og Antalya er begge gode bud på en skøn ferie for familien. Men der findes også mange andre gode kystnære byer.

Hotellet er nok mere vigtig end byen i Tyrkiet, i hvert fald hvis man tænker på børnevenlighed.

Italien

Italien er et skønt land både for store og små. Adriaterkysten kan noget specielt her. Du finder færre af de store hoteller med store poolområder, men til gengæld finder du mere kultur, og strandene har stadig meget underholdning med boldbaner og så videre til børnene.

Desuden er strandene ofte børnevenlige. Du finder i hvert fald mange strande i de populære områder, hvor man skal relativt langt ud førend man ikke kan bunde.

Der er rigtig gode ferielejligheder i Italien også, som har plads til hele familien. Dermed kan man få en ferie, hvor man selv styrer måltiderne, og det er der nogle børnefamilier, der foretrækker.  

Kroatien

Kroatien er måske et lidt atypisk land at holde ferie i. Det er i hvert fald mindre populært blandt børnefamilier. Dog skal det siges, at Kroatien har rigtig meget at byde på. Især hvis man gerne vil have lidt diversitet på sin ferie.

Kroatien er et lille land, så hvis du lejer en bil, så kan I få masser af se. Forskelligt landskab, søer og strand. Det er naturligvis bedst til de familier, som godt kan lide at komme lidt rundt.

Hvis du gerne bare vil være på et hotel, så er Kroatien måske ikke sagen.

Andre nævneværdige steder til andet end sol og strand

Hvis man nu ikke er til sol og strand, eller hvis man ikke er til hotelferie, så er der naturligvis også andre steder. Kroatien er allerede nævnt, men der er også andre lande som bør nævnes her. Frankrig, Schweiz, Tyskland og Østrig er alle gode steder. Både til storbyferie og til ferier i naturen. Alpeområdet er smukt. Hvis man nu er til campingferier, så er alle disse lande gode bud, da de ofte er mere campingvenlige lande.

Du finder naturligvis også gode strande i Syd Frankrig. Og alle steder har selvfølgelig også hoteller man kan benytte sig af.

Børnevenlighed afhænger ofte af, hvad man godt kan lide som familie. Så uanset hvor turen skal gå hen, så er det en god ide at lave research inden, så man bedst muligt finder den bedste lokation.


 

Menu
Top