Udgivet i Familie-Magasinet

Undgå huller i tænderne hos dig og dine børn med disse 6 gode råd

Af Juniordyne.dk

Det er vigtigt med en god mundhygiejne hvis du gerne vil undgå huller i tænderne. Børn får at vide de skal huske at børste deres tænder, så Karius og Baktus ikke kommer og laver huller. Allerede fra barnet begynder at børste tænder, er det vigtigt at lære dem at der skal børstes tænder. Når de vokser op med det bliver det en fast del af hverdagen, hvilket gør det lettere, når det er en af aftenrutinerne inden sengetid. Lær dine børn nogle gode børste-tænder-vaner, så de også i det voksne liv fokuserer på, at få holdt den gode mundhygiejne.

Hvad sker der hvis man ikke passer på?

Hvis du ikke passer på dine tænder, kan ender du med at få en dårlig mundhygiejne. Det betyder at der opstår en ubalance i forhold til mængden af bakterier samt omgivelserne i munden. Når der er en tilpas mængde bakterier til stede vil der blive dannet tandstand på diverse tandflader. Det skyldes at bakterierne ophober sig og danner plak.

Børst dine tænder to gange om dagen

Det er vigtigt at du lærer dine børn at der skal børstes tænder både morgen og aften for at opretholde en god mundhygiejne. Mange tandlæger anbefaler at der bruges en tandpasta indeholdende fluorid. Dette stof er med til at styrke tænderne således, at bakterier ikke bare kan danne en belægning. Derudover er det med til at lave et beskyttende lag på tænderne, så syre fra slik og sodavand ikke er med til at ødelægge tænderne.

Spis slik og drik sodavand i moderate mængder

Det er syreholdigt spise og drikke som er med til at angribe tænderne. Derfor er det også disse ting som tandlægen anbefaler man holder igen med. Det er en god ide at begrænse dette indtag for børnene både i forhold til at opretholde en god mundhygiejne men også i forhold til at bibeholde en god sundhed. Det anbefales at du som forældre f.eks. indfører fredagsslik, så barnet har styr på hvornår man gerne må få søde sager.

Snak med dine børn om hvorfor man skal børste tænder

Børn når en alder hvor de gerne vil have svar på hvorfor man gør som man gør. Når I er i gang med at have snakken om at man skal børste tænder, så er det en god anledning til at snakke om årsagen til man gør det.

Det er en god ide at du tager udgangspunkt i Karius og Baktus, så de får en eller anden forståelse af hvad der sker. Når børn får sat ord på hvorfor de børster tænder, så kan de også bedre forholde sig til hvorfor det netop er vigtigt, at få tænderne børstet efter morgenmad og inden sengetid.

Lav et belønningssystem

Det kan være en god ide at lave et belønningssystem i forbindelse med andre opgaver børnene skal lave i huset, hvis de kæmper med at de skal have børstet tænder. Børn kan godt lide at gøre ting hvis de ved at de i sidste ende får en belønning for det. Det kan f.eks. være at børnene skal børste tænder 20 gange også har gjort sig fortjent til at få en 5-krone i sparebøssen. Alle kneb gælder når det kommer til at børnene skal få børstet tænder.

Pas godt på dine tænder

Undgå huller i tænderne og oprethold en god mundhygiejne hvis du gerne vil sikre dig, at der ikke er huller i tænderne til det årlige tandlægebesøg. Du skal bruge dine tænder til du bliver gammel, og derfor skal du allerede fra barnsben af passe godt på dem.

Find det du mangler på juniordyne.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 807 produkter fra mere end 43 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.549 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-23 09:02:30.

5
Produkttyper
807
Produkter
43
Forhandlere
1.549
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.