Dinosaur sengetøj til børn – 3 tips til en sej Dinoseng

Sengetøj er tit en af de få bløde pakker, som selv små børn bliver rigtig glade for. De fleste børn er meget glade for sengetøj med flotte og farverige motiver. Ofte har de voksne i familien kun nogle få sæt ensfarvet sengetøj, der skiftes og vaskes i en fast cyklus.

Børnene har typisk et utal af flotte sæt, med diverse motiver, som skiftes i takt med, at børnene skifter interesse for emner eller tegneseriefigurer. Særligt Dinosaur sengetøj er utrolig populært, hos både piger og drenge.

Hvorfor er børn så fascinerede af Dinosaurer? Det skyldes sikkert det faktum, at de ofte portrætteres som store og farlige dyr, hvilket gør dem spændende. Der findes dog også mange historier og film om søde planteæder dinosaurer, som alle børn holder af.

Samtidige er der det faktum, at de er uddøde for tusinder af år siden, og at vi aldrig kommer til at se disse både søde og frygtindgydende dyr i virkeligheden. Dette giver dinosaurerne et melankolsk og mystisk skær, der appellerer til både børn- og voksnes fantasi.

Sengetid er hyggetid

Mange af os har travlt, og forældre og børn tilbringer ofte mange timer adskilt i hverdagene. Sengetid kan nogle gange være det eneste tidspunkt på en hektisk dag, hvor vi har tid til at sidde lidt sammen i ro og fred, inden barnet skal sove.

Det er ved sengetid, man har ro til at læse en lille historie sammen, eller vende de af dagens begivenheder, der måske ikke gik helt som planlagt.

Aftenstunden, i forbindelse med at man putter til natten, foregår altid i barnets værelse, da det er der barnet lægges i seng. Det er vigtigt, at dette lille frirum i barnets hverdag bliver så hyggeligt og behageligt som muligt.

Sengen symboliserer for de fleste børn tryghed og hvile efter dagens strabadser. Derfor er det vigtigt, at barnet er glad for sit værelse og for sin juniorseng.

Sjovt og hyggeligt sengetøj med farverige motiver af noget barnet holder af, kan være med at til gøre barnet glad for sin seng og aftenstunden med mor eller far.

Viderefør dinosaurtemaet

Det er sjældent vi vælger at indrettet hele stuen eller badeværelset med et blomster- eller prinsessetema, selvom vi måske kunne have lyst til det. I børneværelset har man til gengæld mulighed for, i en afgrænset del af boligen, at give den fuld gas med et sjovt og flot tema.

Hvis dit barn kan lide dinosaurer, er det et super godt indretningstema, da dinosaurer ofte portrætteres som både farverige og sjove.

Samtidig kan dinotema bruges på både pige- og drengeværelser. Man kan altid vælge en pink eller blå baggrundsfarve, hvis man ønsker at fremhæve barnets køn i indretningen. Samtidig er Lillefod en nuttet dinosaur, mens T-rex er mere vild.

Hvis dit barn er glad for sin seje dinoseng, er det oplagt at videreføre temaet i værelse. Dette kan for eksempel gøres med wallstickers. Det kan også gøres med andre klistermærker med dinosaurmotiv, der kan sættes strategisk på vægge, møbler eller andre genstande.

Gå all in med flotte figurer

Hvis dit barn virkelig er vild med dinosaurer, og I har lyst til at gå all in med indretning og tema, kan man også anvende dinosaurfigurer eller dinosaurlegetøj. Figuren eller legesættet kan stilles op som dekoration, der passer til både juniorsengetøj og wallstickers. Begge dele kan også bruges til leg. Hvis det samtidig tjener som dekoration, behøver man ikke engang at pakke det væk efter leg.

De mest dekorative figurer er naturligvis de klassiske figurer fra Schleich, hvilket også afspejles i prisen. Der findes dog dinosaurfigurer for enhver smag og pengepung.

Menu
Top